Welkom

"Wie ben ik?" en "waar kom ik vandaan?", twee heel eenvoudige vragen.
Naast mijn "gewone" werk ben ik op zoek naar de voorouders van mij en die van mijn echtgenote. Niet alleen in stoffige archieven, maar ook op electronische snelwegen. Het antwoord op voorgaande vragen vindt u op verschillende wijzen terug in deze online publicatie.

In de mannelijke lijn stam ik af van Jean Bastin dit Balhan, geb. voor 1588, ovl. Fléron (provincie Luik, Belgie), 1634. Mijn echtgenote stamt, eveneens in mannelijke lijn, af van Guilhelmus Jans van Flierden, waarschijnlijk afkomstig uit Woensel, ca 1690.

Via onder andere Isabeau Fassotte, de eerste echtgenote van Jean Bastin dit Balhan en Marguerite de Magnée, echtgenote van zijn kleinzoon Thomas, neem ik u op mijn genealogische reis mee naar het middeleeuwse.

De patroniemenlijst geeft u een snel overzicht van alle familienamen die in de verschillende publicaties zijn terug te vinden. Mijn plan van aanpak kan voor u een interessant hulpmiddel zijn bij uw eigen onderzoek. In samenwerking met het Centraal Bureau voor Genealogie heb ik ook een boek geschreven over de methodiek van genealogisch onderzoek en de verwerking van de resultaten daarvan in het programma Aldfaer.

Videobanden op DVD zetten

Videobanden op DVD zetten

Auteur: Ronald Balhan
Uitgever: A.W. Bruna Nieuwe Media
ISBN: 9789022957592
ISBN10: 9022957594

Herziene editie van 'Videobanden op cd en dvd zetten', dat ik eerder heb geschreven.Hebt u thuis ook nog een stapel vhs-videobanden liggen die u na aanschaf van uw dvd-speler nauwelijks nog bekijkt? Speelfims, fragmenten van familiebijeenkomsten, filmpjes van de kinderen, etc. Het zijn voorbeelden van videobeelden die u graag wat vaker zou willen bekijken en beschermen tegen de tand des tijds. Met dit boek en de meegeleverde software kunt u straks uw oude video-opnamen op tv bekijken via uw dvd-speler. Nostalgische beelden komen zo weer tot leven via moderne apparatuur. In dit boek leest u stap voor stap hoe u videobeelden via een tv-kaart naar uw pc haalt, hoe u ze desgewenst kunt bewerken en vervolgens op dvd zet.  Details

Andere boeken van mij: Foto's bekijken op tv en De stamboom van je familie op de computer

Lopend onderzoek (start: januari 2014)

Geslachten Batavier en Werkendam: Slachtoffers van de Holocaust


     

© 1998 R.Balhan | Google Analytics | Onderhevig aan wijzigingen (laatst bijgewerkt 15 december 2011)