Welkom

"Wie ben ik?" en "waar kom ik vandaan?", twee heel eenvoudige vragen.
Naast mijn "gewone" werk ben ik op zoek naar de voorouders van mij en die van mijn echtgenote. Niet alleen in stoffige archieven, maar ook op electronische snelwegen. Het antwoord op voorgaande vragen vindt u op verschillende wijzen terug in deze online publicatie.

In de mannelijke lijn stam ik af van Jean Bastin dit Balhan, geb. voor 1588, ovl. Fléron (provincie Luik, Belgie), 1634. Mijn echtgenote stamt, eveneens in mannelijke lijn, af van Guilhelmus Jans van Flierden, waarschijnlijk afkomstig uit Woensel, ca 1690.

Via onder andere Isabeau Fassotte, de eerste echtgenote van Jean Bastin dit Balhan en Marguerite de Magnée, echtgenote van zijn kleinzoon Thomas, neem ik u op mijn genealogische reis mee naar het middeleeuwse.

De patroniemenlijst geeft u een snel overzicht van alle familienamen die in de verschillende publicaties zijn terug te vinden. Mijn plan van aanpak kan voor u een interessant hulpmiddel zijn bij uw eigen onderzoek. In samenwerking met het Centraal Bureau voor Genealogie heb ik ook een boek geschreven over de methodiek van genealogisch onderzoek en de verwerking van de resultaten daarvan in het programma Aldfaer.

Ronald en Ellen (Algarve, sep 2008)

Even voorstellenMijn naam is Ronald Balhan, geboren in Amsterdam, 17 december 1958
, zoon van Rene Balhan en Geertruida Buis. Naast mij zijn er in mijn geboortejaar naar schatting nog zo'n 1565 andere Ronalds geboren. Mijn naam is Schots, maar waarschijnlijk ontstaan uit het Oudnoords Rögnvaldr, een samenstelling van het Germaanse ragin (= raad, besluit) en waldan (= heersen). Het betekent zoveel als 'hij die met wijsheid heerst'. Of dit echt op mij van toepassing is kunnen alleen de mensen in mijn directe omgeving bepalen.

Ik ben op 19 december 1984 getrouwd met Elisabeth Johanna Verflieren (Ellen), geboren in Amsterdam, 17 september 1963
, dochter van Nelis Verflieren en Elisabeth Johanna Reesen.

Ellen en ik hebben twee dochters, Wendy geboren in Amsterdam, 4 april 1985
en Linsey, geboren in Naarden, 1 augustus 1988
.
Lopend onderzoek (start: januari 2014)

Geslachten Batavier en Werkendam: Slachtoffers van de Holocaust


     

© 1998 R.Balhan | Google Analytics | Onderhevig aan wijzigingen (laatst bijgewerkt 15 december 2011)