Welkom

"Wie ben ik?" en "waar kom ik vandaan?", twee heel eenvoudige vragen.
Naast mijn "gewone" werk ben ik op zoek naar de voorouders van mij en die van mijn echtgenote. Niet alleen in stoffige archieven, maar ook op electronische snelwegen. Het antwoord op voorgaande vragen vindt u op verschillende wijzen terug in deze online publicatie.

In de mannelijke lijn stam ik af van Jean Bastin dit Balhan, geb. voor 1588, ovl. Fléron (provincie Luik, Belgie), 1634. Mijn echtgenote stamt, eveneens in mannelijke lijn, af van Guilhelmus Jans van Flierden, waarschijnlijk afkomstig uit Woensel, ca 1690.

Via onder andere Isabeau Fassotte, de eerste echtgenote van Jean Bastin dit Balhan en Marguerite de Magnée, echtgenote van zijn kleinzoon Thomas, neem ik u op mijn genealogische reis mee naar het middeleeuwse.

De patroniemenlijst geeft u een snel overzicht van alle familienamen die in de verschillende publicaties zijn terug te vinden. Mijn plan van aanpak kan voor u een interessant hulpmiddel zijn bij uw eigen onderzoek. In samenwerking met het Centraal Bureau voor Genealogie heb ik ook een boek geschreven over de methodiek van genealogisch onderzoek en de verwerking van de resultaten daarvan in het programma Aldfaer.

Videobanden op DVD zetten

Foto's bekijken op tv

Auteur: Ronald Balhan
Uitgever: A.W. Bruna Nieuwe Media
ISBN: 9789022949665
ISBN10: 9022949664

Foto's bekijken op tv is het vierde deel uit de succesvolle serie die vroegere tijden doet herleven.Gemakkelijk met familie of vrienden foto's kijken op de tv. Met dit boek en het bijbehorende programma TV-Fotoshow zet u al uw foto's eenvoudig op cd om ze vervolgens te kunnen laten zien via de televisie of computer. Natuurlijk kunt u uw nieuwe digitale foto's opnemen in uw digitale fotoalbum, maar u kunt ook uw oude fotoboeken, die nu op zolder stof staan te vangen, bewaren voor de eeuwigheid. Met TV-Fotoshow kunt u er een prachtig multimediaal fotoalbum van maken door het toevoegen van achtergrondgeluid, gesproken commentaar en mooie overgangen tussen de foto's. U kunt uw fotoshows direct vanuit het programma branden op video-cd en afspelen op uw dvd-speler.  Details

Andere boeken van mij: Videobanden op DVD zetten en De stamboom van je familie op de computer

Lopend onderzoek (start: januari 2014)

Geslachten Batavier en Werkendam: Slachtoffers van de Holocaust


     

© 1998 R.Balhan | Google Analytics | Onderhevig aan wijzigingen (laatst bijgewerkt 15 december 2011)