Welkom

"Wie ben ik?" en "waar kom ik vandaan?", twee heel eenvoudige vragen.
Naast mijn "gewone" werk ben ik op zoek naar de voorouders van mij en die van mijn echtgenote. Niet alleen in stoffige archieven, maar ook op electronische snelwegen. Het antwoord op voorgaande vragen vindt u op verschillende wijzen terug in deze online publicatie.

In de mannelijke lijn stam ik af van Jean Bastin dit Balhan, geb. voor 1588, ovl. Fléron (provincie Luik, Belgie), 1634. Mijn echtgenote stamt, eveneens in mannelijke lijn, af van Guilhelmus Jans van Flierden, waarschijnlijk afkomstig uit Woensel, ca 1690.

Via onder andere Isabeau Fassotte, de eerste echtgenote van Jean Bastin dit Balhan en Marguerite de Magnée, echtgenote van zijn kleinzoon Thomas, neem ik u op mijn genealogische reis mee naar het middeleeuwse.

De patroniemenlijst geeft u een snel overzicht van alle familienamen die in de verschillende publicaties zijn terug te vinden. Mijn plan van aanpak kan voor u een interessant hulpmiddel zijn bij uw eigen onderzoek. In samenwerking met het Centraal Bureau voor Genealogie heb ik ook een boek geschreven over de methodiek van genealogisch onderzoek en de verwerking van de resultaten daarvan in het programma Aldfaer.

Aldfaer

Aldfaer Logo Samen met een aantal andere enthousiaste ontwikkelaars ontwikkel ik, sinds 2001 en uitsluitend via internet, een genealogsich programma, Aldfaer.

Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.

Voor het programma schrijf ik de ingebouwde help en zorg ik samen met de ontwikkelaars dat de help ook als context-gevoelige help direct vanuit de verschillende vensters van het programma is aan te roepen.

Bezoek de website van Aldfaer voor meer details.

Lopend onderzoek (start: januari 2014)

Geslachten Batavier en Werkendam: Slachtoffers van de Holocaust


     

© 1998 R.Balhan | Google Analytics | Onderhevig aan wijzigingen (laatst bijgewerkt 15 december 2011)