Terug naar de Middeleeuwen

Genealogie en de vraag 'Ben je al bij Karel de Grote aanbeland' zijn op een of andere wijze altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar niet iedere genealoog heeft het voorrecht om zo ver terug in de tijd te kunnen gaan dat aansluiting met beroemde historische personen kan worden gevonden. Ik had dat voorrecht gelukkig wel en kan voorgaande vraag dan ook met een volmondig Ja beantwoorden.
Vraagt u mij of ik er ook zeker van ben? De eerlijkheid gebiedt mij dan te zeggen dat dit niet zo is. Ook al heb ik de reeksen naar 'Karel' zo goed en zorgvuldig als mogelijk in kaart proberen te brengen, van verschillende personen in die reeksen zijn de meningen nog steeds verdeeld of zij ooit wel echt hebben bestaan. Het is dus eigenlijk een heel voorzichtige en voorlopige Ja, maar daarom in mijn ogen niet minder interessant.

Via Isabeau Fassotte, de eerste echtgenote van Jean Bastin dit Balhan uit Fléron, vinden we aansluiting met Bauduin d'Elheur dit de Magnee (±1400) en belanden we in het Middeleeuwse. Via onder andere de geslachten Delle Roche, Clermont Walcourt, Grandpré, Flémalle en van Dammartin zijn vervolgens minstens 7 vermoedelijke reeksen te vinden, zodat de kwartieren van Wendy en Linsey Balhan bij de 38e generatie mogelijk aansluiting vinden met 'de vader van Europa', Karel de Grote.

De resultaten van dit onderzoek presenteer ik in verschillende vormen in deze rubriek. Hierbij heb ik ook de afstamming van de graven van Grandpré van Champagne (F) uitgewerkt om verder onderzoek naar een eventuele nieuwe reeks via Geoffroi I van Grandpré, heer van Balham en Chateau-Porcien en mogelijk Jean Balhan (of de Balehan) uit Château-Thierry mogelijk te maken. Vooralsnog is aansluiting van deze personen met de kwartieren van Wendy en Linsey echter nog niet bewezen.

Tafereel middeleeuwen


     

© 1998 R.Balhan | Google Analytics | Onderhevig aan wijzigingen (laatst bijgewerkt 15 december 2011)